top of page
6ff50406-cb40-4bc9-87bd-c09e270b0578-ori

LEV - COACHING

Bomen over jezelf - de boom als metafoor 

Deze coachingstool kan worden ingezet bij volwassenen & voor jongeren binnen onderwijs.

Het Hebreeuwse woord LEV betekent hart; 'de kern van je wezen'. Wie je ten diepste bent, heeft invloed op de keuzes die je maakt. Bepaal jij zelf de keuzes van je leven of laat jij je leven bepalen door anderen? Ben je alert op invloeden of laat je ze over je heenkomen? Het woord LEV betekent in spreektaal ook lef, moed hebben. Lef om te kiezen wat goed is voor jezelf en de ander. Ook betekent het moed om te snoeien, voor jezelf op te komen, grenzen te stellen en daarmee over je vrijheid te waken. 

Waarom een boom als metafoor? Ineke de Haan - van de Vlekkert; docent, contextueel begeleider en 
ontwikkelaar van LEV-kaarten, koos een boom als metafoor voor groei en ontwikkeling. 'In een klein beukennootje ligt al het nodige opgeslagen om uit te groeien tot een geweldige beukenboom. Zo kan iemand, die zichzelf leert kennen, uitgroeien tot iemand die zelf keuzes maakt en iets voor anderen betekenen. Zonder zichzelf tekort te doen.'


De vier delen van LEV zijn:

  • De wortels

  • De stam

  • De kern

  • De kroon


De doelgroep voor LEV is primair voor jongeren in het voortgezet onderwijs. Maar zeker ook passend voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool. En: in de praktijk spreekt het juist ook volwassenen aan! 

Leer je mogelijkheden, talenten en beperkingen kennen en durf daarvoor uit te komen.


Als gecertificeerd LEV-trainer zet ik deze tool graag in om jou te helpen inzicht te krijgen in jezelf. 

LEV-kaarten is een product van Origien | Bureau Lumen (coaching)

bottom of page